Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: w folii

Dzwonka z łososia z piekarnika Natalii

Masz dziś ochotę na pyszne dzwonka z łososia? Wypróbuj ten przepis. Do jego wykonania potrzebujesz: dzwonek z łososia, cytryny, rozmarynu oraz masła.   
 

Składniki:

  • 2 dzwonki łososia
  •  2 plasterki cytryny
  • 2 łyżeczki masła 
  • 1 łyżeczka suszonego koperku 
  • 2 gałązki rozmarynu 
  •  sól
  •  pieprz
  •  folia aluminiowa
 

Sola pieczona w folii Sylwii

 
Szybkie i oryginalne przepisy na potrawy z ryb. Dziś przepis na solę pieczona w folii. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: soli, czosnku, soku z cytryny, rozmaryn i tymianku.  
 

Składniki:

  • 3 filety rybne 
  • 3 ząbki czosnku
  • sok z ½ cytryny
  • 1 łyżeczka rozmaryn
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • pieprz i sól grubo mielona 
 

Sałatka ryżowa z tuńczykiem Karoliny

Szybkie i oryginalne przepisy na potrawy z ryb. Dziś przepis na solę pieczona w folii. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: soli, czosnku, soku z cytryny, rozmaryn i tymianku.  
 

Składniki:

  • 1 woreczek ryżu
  • 1 puszka tuńczyka
  • ½ puszki kukurydzy
  • ½ puszki czerwonej fasoli
  • 1 czerwona cebula
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • ½ łyżeczki bazylii
  • ½ łyżeczki oregano
  • sól
  • pieprz

 

Łosoś pieczony w folii Pauliny

Zastanawiasz się co przygotować dziś na obiad? Przygotuj pysznego łososia pieczonego w folii. Aby wykonać ten przepis oprócz łososia potrzebujesz:  oliwy z oliwek, sosu sojowego, estragonu i soku z cytryny. 
 

Składniki:

  • ½ kg filetu z łososia 
  • 7 łyżek sosu sojowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka estragonu
  • sok z ½ cytryny
  • świeżo zmielony pieprz czarny

Pieczony pstrąg Dagmary

Przepięknie pachnący, aromatyczny pstrąg. Musisz wypróbować ten przepis. Do przyrządzenia tej ryby potrzebujesz: cytryny, masła, natki pietruszki, przypraw i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 2 średnie pstrągi
  • 1 cytryna
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 1 łyżka masła 
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka oliwy z oliwek