Szybkie i oryginalne przepisy na potrawy z ryb. Dziś przepis na solę pieczona w folii. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: soli, czosnku, soku z cytryny, rozmaryn i tymianku.
Składniki:
- 3 filety rybne
- 3 ząbki czosnku
- sok z ½ cytryny
- 1 łyżeczka rozmaryn
- 1 łyżeczka tymianku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- pieprz i sól grubo mielona
Sposób wykonania:
-
Filety rybne delikatnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie do miseczki przelać oliwę z oliwek i sok z cytryny.Dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę, rozmaryn i tymianek.Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą natrzeć filety.Odstawić je na około 30 minut po czym przełożyć na folię aluminiową.Szczelnie ją zawinąć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 20 minut.
Liczba porcji: 4