Pyszne i sprawdzone przepisy na potrawy z ryb. Dziś przepis na rybę w panierce Wandy. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: filetów rybnych, bułki tartej, jajek oraz oleju do smażenia.
Składniki:
- 1 duży filet ryby
- 1 szkl bułki tartej
- ½ szkl mąki
- 2 jaka
- posiekana natka koperku
- 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
- ½ cytryny
- olej do smażenia
- pieprz
- sól
Sposób wykonania:
-
Filet rybny dokładnie oczyścić.Skropić go sokiem z cytryny i oprószyć solą.Następnie obtoczyć go w mące, strzepując jej nadmiar.Jajka roztrzepać z dodatkiem koperku.Zanurzyć w nich rybę po czym obtoczyć ją w bułce tartej wymieszanej ze skórką z cytryny.Kłaść na patelni z rozgrzanym olejem i smażyć, aż panierka ładnie się zarumieni.
Liczba porcji: 4