Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś pieczony w folii Pauliny

Zastanawiasz się co przygotować dziś na obiad? Przygotuj pysznego łososia pieczonego w folii. Aby wykonać ten przepis oprócz łososia potrzebujesz:  oliwy z oliwek, sosu sojowego, estragonu i soku z cytryny. 
 

Składniki:

  • ½ kg filetu z łososia 
  • 7 łyżek sosu sojowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka estragonu
  • sok z ½ cytryny
  • świeżo zmielony pieprz czarny

Sposób wykonania:

  1. Filet z łososia delikatnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie do miseczki przelać sos sojowy, oliwę z oliwek oraz sok z cytryny. 
    Dokładnie wymieszać i wrzucić jeszcze estragon oraz pieprz do smaku.
    Powstała marynatą dokładnie natrzeć łososia.
    Odstawić na co najmniej 1 godzinę.
    Po tym czasie przełożyć go na folię do pieczenia i szczelnie go zawinąć.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *