Masz dziś ochotę na pyszne dzwonka z łososia? Wypróbuj ten przepis. Do jego wykonania potrzebujesz: dzwonek z łososia, cytryny, rozmarynu oraz masła.
Składniki:
- 2 dzwonki łososia
- 2 plasterki cytryny
- 2 łyżeczki masła
- 1 łyżeczka suszonego koperku
- 2 gałązki rozmarynu
- sól
- pieprz
- folia aluminiowa
Sposób wykonania:
-
Dzwonka z łososia delikatnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie oprószyć je solą oraz pieprzem po czym ułożyć je na dwóch kawałkach folii aluminiowej.Na każdym kawałku położyć łyżeczkę masła.Następnie oprószyć koperkiem i położyć jeszcze po gałązce rozmarynu.Na koniec umieścić jeszcze po plasterku cytryny.Całość szczelnie zawinąć.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 15-20 minut.
Liczba porcji: 4