Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba z bazylią.

Skład:

  • filety z dorsza albo innej ryby (ostatnio zakochałam się w rybie pod tytułem panga, nie mam pojęcia, co to takiego, ale jest naprawdę dobra, delikatna)
  • cebula
  • pomidory
  • świeża bazylia (może być, rzecz jasna, suszona)
  • sól pieprz
  • sok z cytryny
  • masło

Sposób przyrządzenia:
Najpierw tradycyjnie rybę skrapiamy sokiem z cytryny, solimy, obsypujemy pieprzem i obkładamy cebulą pokrojoną w krążki. Odstawiam na około pół godziny. Sparzone i obrane pomidory kroimy w plastry, kładziemy je na rybę, na to bazylia, zawijamy w folię (nie do kończ zawijamy) i do piekarnika.
Na koniec kładziemy trochę masła.
Można też rybę w ten sposób ugotować na parze, pewnie poddusić na patelni też, ale tego nie próbowałam.

1 comment for “Ryba z bazylią.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *