Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolada ziemniaczana

Składniki:

  • 1 opakowanie wafli
  • 2 kg ziemniaków
  • 1 kostka margaryny
  • 1 szkl. ciepłego mleka
  • pęczek koperku
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do ziemniaków
  • ½ kg grzybów
  • 1 cebula
  • olej
  • 3 jajka
  • bułka tarta

Sposób wykonania:

  1. Obrane ziemianki ugotować w solonej wodzie po czym je odcedzić i przełożyć na patelni.
    Dodać mleko, margarynę oraz koperek.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz przyprawa do ziemniaków.
    Całość dokładnie wymieszać i udusić na małym ogniu.
    W między czasie posiekaną cebulę i pokrojone grzyby poddusić na rozgrzanym tłuszczu, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie ziemniaczana masę rozsmarować dość grubo na waflach a na niej rozsmarować grzybowy farsz.
    Całość zawinąć w rolady a gdy ostygną pokroić je w plastry.
    Obtoczyć je w roztrzepanych jajkach a potem w bulce tartej.
    Usmażyć na rozgrzanym oleju.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *