Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolada ze schabu i polędwicy

Składniki:

  • 1,5 kg schabu
  • 30 dag polędwicy wieprzowej
  • 3 łyżeczki Vegety
  • sól
  • 3 ząbki czosnku
  • 2,5 łyżki majeranku
  • 1 łyżka miodu
  • 3 łyżki żurawiny

Sposób wykonania:

  1. Schab rozbić na płat, który posmarować żurawiną oraz natrzeć czosnkiem i majerankiem, wstawić do zamrażalnika na 1,5 godziny.
    W między czasie schab natrzeć miodem, ząbkiem czosnku, majerankiem, sola ora pieprzem.
    Ułożyć schab na polędwicy i zwinąć w roladę.
    Owinąć ją folią aluminiową i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1,5 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *