Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filety z kurczaka z żółtym serem i pieczarkami

Składniki:

  • 4 filety kurczaka
  • 20 dag żółtego sera
  • 20 dag pieczarek
  • 20 dag bułki tartej
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • olej

    Sposób wykonania:
    Pieczarki pokroić w plasterki i poddusić na rozgrzanym tłuszczu.
    W między czasie filety rozbić lekko tłuczkiem, oprószyć je solą oraz pieprzem i rozłożyć na nich podduszone pieczarki.
    Posypać start m serem i złożyć je na pół.
    Obtoczyć w roztrzepanym jajku z dodatkiem szczypty soli oraz pieprzu a potem w bułce tartej.
    Usmażyć na rozgrzanym oleju.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *