Racuchy z dyni z kefirem
Racuchy z dyni z kefirem4.60 out of 5 based on 257 voters.
Składniki:
- 500 g dyni
- 1 szkl. kefiru
- 2 jajka
- ¾ szkl. mąki
- łyżka cukru
- 1/3 łyżki soli
- tłuszcz
Sposób wykonania:
-
Obraną dynię zetrzeć na tarce po czym dodać do niej kefir.
Następnie dodać jeszcze jajka oraz mąkę.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Z powstałej masy formować racuchy, które smażyć je na rozgrzanym tłuszczu.
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa
- Opublikowano: poniedziałek, 12, październik 2009 07:51
- Ewa Kurach
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak