Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory w galarecie Majki

Składniki:

  • 25 ml gotowej żelatyny
  • 500 g pomidorów
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 pieprz turecki
  • 5 listków bazylii
  • sól
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Sposób wykonania:

  1. Żelatynę przygotować według instrukcji na opakowaniu, odstawić do ostygnięcia.
    W między czasie sparzone pomidory obrać ze skórki a następnie zmiksować razem z czosnkiem, pieprzem, solą, 2 listkami bazylii oraz żelatyną.
    Następnie odstawić całość do momentu, aż zacznie krzepnąć wówczas przelać masę do małych miseczek wysmarowanych oliwą.
    Wstawić do lodówki na 2 godziny.
    Przed podaniem wyłożyć z miseczek, udekorować bazylią i skropić oliwą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *