Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kiełbaski na puree ziemniaczanym

Składniki:

  • 8-10 kiełbasek
  • 1 kg ziemniaków
  • 2 l osolonego wrzątku
  • 30 g masła
  • 120 ml mleka
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Kiełbaski nakłuć w kilku miejscach po czym smażyć je we własnym tłuszczu na średnim ogniu.
    W między czasie ziemniaki zalać osoloną wodą i ugotować, wówczas je rozgnieść i dodać do nich mleko oraz masło.
    Całość dokładnie wymieszać aby powstało gładkie puree, które doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
    Puree rozłożyć na talerzach i ułożyć na nim kiełbaski.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *