Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory faszerowane anchois z kaparami

Składniki:

  • 6 pomidorów
  • 1 opakowanie filetów anchois w oliwie
  • 8 dag kaparów
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 jaja
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Jajka ugotować na twardo.
    W między czasie z pomidorów ściąć czubki i delikatnie wydrążyć miąższ, który posiekać.
    Następnie anchois oraz kapary poszatkować a jajka dość grubo posiekać.
    Miąższ z pomidorów wymieszać z jajkami, anchois, kaparami, oliwkami oraz czosnkiem pokrojonym na cienkie plasterki.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem, oliwą oraz sokiem z  cytryny.
    Powstałą pasa napełnić pomidory.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewa K

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *