Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: anchois

Tapenada Danuty

Dla miłośników dobrego smaku. Zbiór znakomitych przepisów. Tapenada Danuty. Do jej wykonania potrzebujesz: oliwek, anchois, czosnku i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 20 zielonych oliwek
  • 10 filecików anchois
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • kilka listków oregano
  • 2 gałązki tymianku
  • 1 łyżka kaprów
  • sól
  • pieprz

 

Pasta z ciecierzycy Marty

Spróbuj przygotować pyszną pastę z ciecierzycy pomysłu Marty. Do jej wykonania potrzebujesz: ciecierzycę, cebulę, kapary i oliwę z oliwek.  
 

Składniki:

  • 1 szkl ciecierzycy
  • 3 fileciki anchois
  • 1 cebula
  • 1 łyżka musztardy 
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • cukier
 

Śledzie z pomidorami i anchois

Składniki: 4 śledzie 1 łyżeczka soli czosnkowej sok z 1 cytryny 4 koreczki anchois 30 g mąki 3 łyżki startego żółtego sera 1 jajko 3 łyżki oleju 50 g cebuli 100 g pomidorów 1 strąk słodkiej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku Sposób wykonania: Mąkę wymieszać z jajkiem, serem oraz paprykę. Powstałą masą napełnić …

Awokado, brzoskwinia i anchois

Składniki: 2 awokado puszka brzoskiwń kilka filecików anchois cytryna 2 łyżki majonezu natka pietruszki Sposób wykonania; Obrane awokado pokroić w kostkę. Następnie brzoskiwnię odsączyć z zalewy i pokroić na cząstki a fileciki na mniejsze kawałki. Wszytskie skałdniki dokałdnie ze sobą wymieszać. Całośc skropić majonezem i skropić sokiem z cytryny. Wymieszać i posypać posiekaną natką pietrsuzki.