Składniki:
- 250 g majonezu
- łyżeczka musztardy
- 6 filetów anchois lub koreczków helskich
- słodka cebulka
Składniki: 200 g serka śmietankowego 50 g filetów anchois sól pierz sok z cytryny Sposób wykonania: Serek rozetrzeć razem ze śmietaną po czym dodać do niego drobno posiekany filety anchois. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Składniki: 1 szklanka majonezu 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka kaparów szczypta otartej z cytryny skórki Sposób przyrządzenia: Anchois i kapary drobno posiekać. Wszystkie składniki sosu wymieszać. Przed podaniem schłodzić. Można do sosu dodać szczyptę soli i białego pieprzu, jeśli ktoś lubi smak bardziej wyrazisty. Przepis na konkurs Godin…
Składniki: op. anchois ½ bagietki puszka pomidorów 2 łyżki posiekanej bazylii łyżka oliwy 2 ząbki czosnku sól Sposób wykonania: Pomidory wrzucić na rozgrzaną oliwę i poddusić po czym doprawić do smaku solą. Następnie bagietkę pokroić na kromki i zazłocić w rozgrzanym piekarniku. Wówczas rozsmarować na nich pomidory i ułożyć czosnek pokrojony w plasterki oraz anchois.…