Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z ciecierzycy Marty

Spróbuj przygotować pyszną pastę z ciecierzycy pomysłu Marty. Do jej wykonania potrzebujesz: ciecierzycę, cebulę, kapary i oliwę z oliwek.  
 

Składniki:

  • 1 szkl ciecierzycy
  • 3 fileciki anchois
  • 1 cebula
  • 1 łyżka musztardy 
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • cukier
 

Sposób wykonania:

  1. Ciecierzycę przesypać do miski lub garnka.
    Zalać ją wodą i odstawić na całą noc.
    Następnego dnia wymienić wodę na świeżą i ugotować ciecierzycę.
    Gotować odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
    Wówczas dodać do niej fileciki anchois, posiekaną cebulę oraz natkę pietruszki.
    Wrzucić jeszcze kapary i dodać musztardę.
    Wlać jeszcze oliwę z oliwek po czym całość dokładnie zmiksować na gładką, jednolitą pastę.
    Gotową doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *