Pikantny sos na bazie majonezu
Pikantny sos na bazie majonezu4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
- 1 szklanka majonezu
- 1 łyżka tartego chrzanu
- 1 łyżka sosu chili
- 2 rozgniecione w prasce ząbki czosnku
- 1 łyżeczka sosu Worcester
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać. Przełożyć do wyparzonego słoika. Sos można przechowywać w lodówce przez 7 dni.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Gabrysię Radosz
- Szczegóły
- Kategoria: Majonezy
- Opublikowano: czwartek, 12, maj 2011 19:27
- Gabrysia Radosz
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny