Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczarki z orzechami

Składniki:

  • 2 ziemniaki
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • 750 g pieczarek
  • sól
  • pieprz
  • 150 g orzeszków piniowych
  • 100 g migdałów
  • 1 łyżka posiekanej mięty

    Sposób wykonania:

    1. Posiekany czosnek i pokrojone ziemniaki obsmażyć na rozgrzanej oliwie.
      Po ok. 5 minutach dodać grubo pokrojone pieczarki.
      Całość wymieszać i doprawić so smaku solą oraz pieprzem.
      Pozostawić na ogniu pod przykryciem ok. 5 minut, po czym zdjąć pokrywkę i nadal gotować.
      Gdy sos lekko odpruje wrzucić orzeszki i gotować ostatnie 10 -15 minut.
      Przed podaniem posypać miętą.

      Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Anna C

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *