Składniki:
- 600 g pieczarek
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 4 ziemniaki
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1,5 l bulionu
- 200 ml śmietany 18%
- sól
- pieprz
Składniki: 4 pieczarki gruboziarnista sól pieprz 1 łyżka oliwy z oliwek 4 chlebki pita 2 łyżki majonezu 1 szkl preparowanej kaszy gryczanej 125 g ugotowanej fasolki szparagowej Sposób wykonania: Oczyszczone kapelusze pieczarek oprószyć solą oraz pieprzem o czym wrzucić je na silną rozgrzaną oliwę z oliwek i smażyć do miękkości około 4 minut. W między…
Składniki: 50 dkg dużych pieczarek 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 drobno pokrojony ząbek czosnku 1 łyżka oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, odciąć trzony. Pokroić w plastry o grubości około 5 mm. W misce wymieszać pieczarki z pozostałymi składnikami, podzielić na 3 porcje, każdą zawinąć w odpowiednio duży kawałek folii aluminiowej. Piec na…
Składniki: 50 dkg młodej cukinii 30 dkg pieczarek 4 pomidory 2 cebule 2 łyżki oleju ½ szklanki bulionu grzybowego 1 łyżka mąki pszennej posiekana natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę. Grzyby oczyścić, pokroić w plastry. Pomidory sparzyć, pokroić. W rondlu podgrzać olej, dodać obraną, pokrojoną w pół plastry…