Składniki: 25 dkg fasolki szparagowej kilka pieczarek 1 łyżeczka sosu sojowego 3 łyżki oliwy sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić i wraz z trzonami pokroić w plastry. Fasolkę obrać, strączki przekroić na połowę. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, osolić, dodać fasolkę, gotować aż zmięknie, kilka minut przed końcem gotowania dodać pieczarki, odcedzić.…
Tag: pieczarkowe
Pieczarki
Pieczarki smażone
by Alina Krzyżaniak • • 0 Comments
Składniki: 800 g pieczarek 2 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Pieczarki oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki po czym wrzucić je na rozgrzaną oliwę. Następnie czosnek rozgnieść razem z sola i dodać do pieczarek. Całość wymieszać i zarumienić na małym ogniu. Przed podaniem oprószyć solą oraz pieprzem.
Pieczarki
Pieczarki z koperkiem
by albertos • • 0 Comments
Pieczarki
Pieczarki smażone Bogdana
by Bogdan Kmita • • 0 Comments
Składniki: 600 g pieczarek ½ szkl. mąki 6 łyżek masła sól Sposób wykonania: Pieczarki obrać po czym pokroić je w plasterki, które oprószyć solą. Następnie obtoczyć je w mące i wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem, Usmażyć na miękko. Idealne jako dodatek do białego chleba. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Bogdan Kmita
Pieczarki
Pieczarkowa przekąska
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 50 dag. pieczarek 3 cebule puszka kukurydzy 6 jajek majonez sól maggi olej Przygotowanie: Pieczarki pokroić w plastry, udusić na oleju i ostudzić. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na oleju i ostudzić. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Składniki połączyć, dodać osączoną z zalewy kukurydzę i majonez. Posolić i doprawić do smaku…