Składniki:
- 1 szklanka ugotowanej lub konserwowej soi
- 1 pokrojona w kostkę ugotowana marchewka
- 5 posiekanych cebulek szalotek
- ¼ ugotowanej, pokrojonej w kostkę rzepy
- 2 obrane, pokrojone w kostkę pomidory
- natka pietruszki lub kolendry ilość wg uznania
- 3 łyżki oliwy
- ½ łyżeczki tartego imbiru
- 1 rozgnieciony ząbek czosnku
- papryka mielona, Garam Masala, kurkuma, kolendra mielona do smaku
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
W rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę, zeszklić, dodać czosnek i imbir, chwilkę smażyć mieszając. Dodać pozostałe składniki, podlać kilkoma łyżkami wody. Dusić razem 5 minut. Skorygować smak solą i pieprzem, podawać.
Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Iwona Podgórna