Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Błyskawiczny gulasz wegetariański Iwony

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanej lub konserwowej soi
  • 1 pokrojona w kostkę ugotowana marchewka
  • 5 posiekanych cebulek szalotek
  • ¼ ugotowanej, pokrojonej w kostkę rzepy
  • 2 obrane, pokrojone w kostkę pomidory
  • natka pietruszki lub kolendry ilość wg uznania
  • 3 łyżki oliwy
  • ½ łyżeczki tartego imbiru
  • 1 rozgnieciony ząbek czosnku
  • papryka mielona, Garam Masala, kurkuma, kolendra mielona do smaku
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
W rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę, zeszklić, dodać czosnek i imbir, chwilkę smażyć mieszając. Dodać pozostałe składniki, podlać kilkoma łyżkami wody. Dusić razem 5 minut. Skorygować smak solą i pieprzem, podawać.
Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez  Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *