Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki ze szpinakiem zapiekane w piecu

Ciasto na naleśniki:

  • 2 jaja
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 szklanki wody
  • szczypta soli

    Cienkie naleśniki smażymy na bardzo małej ilości oleju. Z podanych składników otrzymujemy 10-12 naleśników o średnicy około 20cm.

    Sos beszamelowy:

  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • 3/4 szklanki mleka
  • sól, gałka muszkatołowa, pieprz

    Zasmażkę z masła i mąki rozprowadzić zimnym mlekiem i gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż sos zgęstnieje (powinien mieć konsystencję gęstej śmietany). Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

    Sos pomidorowy:

  • 1 cebula
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • 1 ząbek czosnku
  • oliwa, sól, pieprz, suszona bazylia

    Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojona cebulę i czosnek. Dusimy przez chwilę. Dodajemy przecier pomidorowy. Doprawiamy solą, pieprzem i suszoną bazylią.

    Szpinak:

  • 600 g szpinaku mrożonego
  • sól, pieprz

    Na rozgrzaną patelnię wrzucamy szpinak. Dusimy przez ok. 10-15 minut. Następnie dodajemy sos beszamelowy i przyprawiamy solą i pieprzem.

    Dodatkowo:

  • ser feta

    Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Na naleśniki kładziemy szpinak oraz kawałki fety. Zawijamy i układamy w naczyniu. Następnie na naleśniki wylewamy sos pomidorowy i rozsmarowujemy dokładnie, tak by naleśniki były dokładnie pokryte.
    Zapiekamy w piekarniku w temp. 200 stopni przez ok. 15 – 20 minut.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Marta Tomanek

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *