Pasztet drobiowy z pieczarkami
Pasztet drobiowy z pieczarkami 4.28 out of 5 based on 218 voters.
Składniki:
- 300 g mięsa z drobiu
- 2 łyżki starego żółtego sera
- 100 g pieczarek
- 1 jajko
- 1 szkl. śmietany
- sól
- pieprz
- cukier
- gałka muszkatołowa
Sposób wykonania:
-
Mięso zalać osoloną wodą i ugotować po czym odcedzić i zemleć go w maszynce.
Pieczarki również ugotować i zemleć i połączyć z mięsem.
Dodać jeszcze jajko, starty ser oraz śmietanę.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
Masę pasztetowa przełożyć do brytfanny i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 30 minut.Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Kamila Mandelska
- Szczegóły
- Kategoria: Drób
- Opublikowano: piątek, 02, październik 2009 08:20
- Kamila Mandelska
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany