Pasta krabowa

8536
com_content.article
(Oddano 266 głosów z średnią 4.82 z 5)
Pasta krabowa 4.82 out of 5 based on 266 voters.


Składniki:
• 1 puszka karbów
• 2 opakowania twarożku wiejskiego
• 2-3 ząbki czosnku
• 2 łyżki posiekanego szczypiorku
• 2 łyżki soku z cytryny
• 3 łyżki ketchupu
• Sos tabasco
• 1 łyżeczka sosu Worcester
• 2-3 małe pomidorki
• kilka gałązek koperku
• sól

Sposób wykonania:

  1. Obrany i posiekany czosnek utrzeć razem z solą po czym dodać do twarożku, wymieszać.
    Następnie dodać jeszcze ketchup, sok z cytryny, sos tabasco oraz Worcester.
    Całość dokładnie zmiksować dodając mięso z krabów.
    Do jednolitej pasty dodać posiekany szczypiorek, wymieszać.
    Przełożyć pastę do salaterki i odstawić w chłodne miejsce pod przykryciem na 2-3 godz.
    Przed podaniem udekorować kawałkami pomidorów i koperkiem

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Anna Cichoń

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta

Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi