Składniki:
• 1 puszka karbów
• 2 opakowania twarożku wiejskiego
• 2-3 ząbki czosnku
• 2 łyżki posiekanego szczypiorku
• 2 łyżki soku z cytryny
• 3 łyżki ketchupu
• Sos tabasco
• 1 łyżeczka sosu Worcester
• 2-3 małe pomidorki
• kilka gałązek koperku
• sól
Sposób wykonania:
- Obrany i posiekany czosnek utrzeć razem z solą po czym dodać do twarożku, wymieszać.
Następnie dodać jeszcze ketchup, sok z cytryny, sos tabasco oraz Worcester.
Całość dokładnie zmiksować dodając mięso z krabów.
Do jednolitej pasty dodać posiekany szczypiorek, wymieszać.
Przełożyć pastę do salaterki i odstawić w chłodne miejsce pod przykryciem na 2-3 godz.
Przed podaniem udekorować kawałkami pomidorów i koperkiemPrzepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Anna Cichoń