Panga z majonezem i czosnkiem
Panga z majonezem i czosnkiem4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 4 filety ryby pangi
- 6 łyżek majonezu
- 6 ząbków czosnku
- 6 cebulek dymek
- 6 łyżek mąki
- 6 łyżek oliwy
- 6 łyżek posiekanego szczypiorku
- pieprz, sól
Sposób przyrządzenia;
Filety z pangi umyć, osuszyć na papierowym ręczniku podzielić na kawałki i posolić. Obtoczyć w mące i na patelni na rozgrzanym oleju usmażyć. Dodać pokrojoną w talarki cebulkę dymkę ,obrany posiekany czosnek, majonez i szczypiorek. Ostrożnie wymieszać, zdjąć z ognia i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z białym pieczywem.
- Szczegóły
- Kategoria: Panga
- Opublikowano: wtorek, 30, listopad 2010 09:01
- Kasia Ławrynowicz
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla