Składniki: 4 filety ryby pangi 6 łyżek majonezu 6 ząbków czosnku 6 cebulek dymek 6 łyżek mąki 6 łyżek oliwy 6 łyżek posiekanego szczypiorku pieprz, sól Sposób przyrządzenia; Filety z pangi umyć, osuszyć na papierowym ręczniku podzielić na kawałki i posolić. Obtoczyć w mące i na patelni na rozgrzanym oleju usmażyć. Dodać pokrojoną w talarki…
Tag: panierowanie
Panga
Panga w wytrawnym winie
by Marta Szypuła • • 0 Comments
Składniki: 4 płaty filetów z pangi ½ szklanki wytrawnego wina ½ szklanki śmietany 18% 3 łyżki masła sól, pieprz do smaku Sposob wykonania: Filety z pangi umyć, osuszyć na papierowym ręczniku i pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem. W żaroodpornym naczyniu układamy kawałki na kształt ryby i na nich kawałeczki masła. Wstawiamy do nagrzanego…
Panga
Panga na ostro w panierce
by Dominika Krzysztoń • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z pangi 2 łyżeczki sosu tabasco 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 3 szklanki zielonych płatków kukurydzianych szklanka oleju do smażenia Sposób przyrządzenia: Filety z pangi umyć, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny i tabasco. Obtoczyć w papryce i zmielonych płatkach kukurydzianych.…