Panga w sosie chrzanowym
Panga w sosie chrzanowym4.44 out of 5 based on 333 voters.
Składniki:
Sos chrzanowy
składniki:
Sposób przyrządzenia;
Filet z pangi i inną rybę, opłukać ,osolić, skropić octem . Ułożyć na ogniotrwałym półmisku ,polać stopniowo tłuszczem, wstawić do nagrzanego piekarnika i podpiec. Podlewać utworzonym sosem. Przygotować sos chrzanowy. Masło stopić, dodać
mąkę, zasmażyć, rozprowadzić zimnym wywarem lub rosołem ,zagotować, dodać chrzan wymieszać, wlać śmietanę przyprawić solą, cukrem i octem. Połączyć z żółtkami, podgrzać mieszając. Rybę wyjąć z piekarnika osączyć z powstałego sosu, ułożyć na długim półmisku, obłożyć gęstym, zimnym sosem chrzanowym. Przybrać zieloną pietruszką.
- Szczegóły
- Kategoria: Panga
- Opublikowano: środa, 27, październik 2010 09:04
- Halina Ruszkiewicz
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla