• 80 dkg filetów z pangi
  • 1 kg innej mrożonej ryby
  • 4 dkg tłuszczu
  • sól

    Sos chrzanowy
    składniki:

  • 10 dkg tartego chrzanu
  • 4 dkg masła
  • 3 dkg mąki
  • ½ szklanki śmietany
  • wywar
  • sól,cukier,ocet,1/4 l rosołu lub wywaru jarzynowego
  • 1-2 żółtka

    Sposób przyrządzenia;
    Filet z pangi i inną rybę, opłukać ,osolić, skropić octem . Ułożyć na ogniotrwałym półmisku ,polać stopniowo tłuszczem, wstawić do nagrzanego piekarnika i podpiec. Podlewać utworzonym sosem. Przygotować sos chrzanowy. Masło stopić, dodać
    mąkę, zasmażyć, rozprowadzić zimnym wywarem lub rosołem ,zagotować, dodać chrzan wymieszać, wlać śmietanę  przyprawić  solą, cukrem i octem. Połączyć z żółtkami, podgrzać mieszając. Rybę wyjąć z piekarnika osączyć z powstałego sosu, ułożyć na długim półmisku, obłożyć gęstym, zimnym sosem chrzanowym. Przybrać zieloną pietruszką.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

  • Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
    Fan Page na Facebook
    Fan Page na Google+
    Twitter


    Znajdź nas w Google+

    Najnowsze przepisy kulinarne:
    Top Blogi