Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rumiane kotlety z jajek

Składniki:

  • 8 świeżych  jajek
  • 2-3 dkg masła
  • 1 cebulę
  • 1 bułkę
  • 1/8 l mleka
  • sól, pieprz
  • 6-7 dkg tłuszczu do smażenia
  • 5 dkg tartej bułki

    Sposób przyrządzenia:
    Jajka umyć, ugotować. Ostudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek. W mleku namoczyć bułkę, odcisnąć. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę podsmażyć na złocisty kolor. Jajka i bułkę przepuścić przez maszynkę połączyć z surowym jajkiem cebulą, doprawić solą i pieprzem do smaku. Z tak powstałej masy formować dosyć grube kotleciki ,obtaczając w tartej bułce. Smażyć na gorącym tłuszczu z 2 stron. Gotowe kotleciki podawać z ziemniakami ,ze szpinakiem ,z kiszoną kapustą, mizeria, pomidorami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *