Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cebula w cieście na sposób angielski

Składniki:

  • 50-60 dkg cebuli
  • 1/8 l śmietany
  • 10 dkg mąki
  • 2 jajka
  • 8-9 dkg tłuszczu do smażenia
  • sól, odrobinę  proszku do pieczenia.

    Sposób przyrządzenia:
    Mąkę ,jajka, proszek do pieczenia, sól wymieszać ze śmietaną. Ciasto powinno mieć konsystencję nieco gęściejszą niż na naleśniki. Obraną cebulę pokroić w grube talarki,  zanurzać w  uprzednio przygotowanym cieście, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złocisty kolor. Można podawać do mięs lub z sosem pomidorowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *