• 1,5 kg filet z pangi
  • jajka
  • 3 cebule
  • tarta bułka
  • sól, biały pieprz

Zalewa:

  • 3 szklanki wody
  • pół szklanki oliwy z oliwek
  • pół szklanki 10%octu
  • 3 łyżki cukru
  • pół łyżeczki soli
  • ziele angielskie
  • listek laurowy
  • czosnek i keczup


Sposób przyrządzenia:
Rybę skropić cytryną , przyprawić, wstawić do lodówki. Obrać 3 cebule, pokroić połówki. Przygotować zalewę mieszając wszystkie jej składniki. Pokroić filet na 3 części, panierować w jajku i tartej bułce , usmażyć na zloty kolor. Zalewę zagotować. Przygotować naczynie żaroodporne. Układać warstwami: cebula, ciepła ryba, cebula, ryba i na wierzchu cebula. Zalać wrzącą zalewą. Wstawić do lodówki. Jeść po 2 ,3 dniach i nawet tygodniu.
Panga nie pachnie rybą bo jest to ryba drapieżna. Smacznego.

Uwaga: rybę przed zalaniem marynatą można usmażyć na grilu lub ruszcie co jest alternatywą do smażenia na patelni.


Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi