Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki królewskie w cieście

Składniki:

  • odwłoki krewetek królewskich
  • olej
  • plaster cytryny
  • listki sałaty lub kapusty pekińskiej
  • pomidor koktajlowy   lub marchewka

Marynata:

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sok cytrynowy
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól, biały

Ciasto:

  • 1 szklanka mąki
  • ¾ szklanki piwa
  • ½ szklanki mleka
  • 2 jajka
  • olej
  • ¾ łyżki proszku do pieczenia
  • sól, biały pieprz

Sposób przyrządzenia:
Krewetki rozmrażamy. Myjemy. Czyścimy je. Gdy są w pancerzu, ściągamy go delikatnie, w tym celu należy krewetkę rozprostować, w palcach przytrzymać tułów, a odwłok przekręcić o 90 stopni. Obrać odwłok z pancerzyka, usunąć z grzbietu przewód pokarmowy.
Wymieszać składniki marynaty, polać nimi odwłoki krewetek, odstawić na około godzinie, po tym czasie przełożyć na durszlak aby obciekły.
Przygotować ciasto mieszając wszystkie składniki, odstawić aby się zmacerowało.
W woku  rozgrzać olej, każdą krewetkę zanurzyć w cieście, potrzymać aby obciekła i smażyć na złoty kolor. Układać na ręczniku papierowym aby odsączyć nadmiar oleju.

Podawać na udekorowanym półmisku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *