Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga w marynacie

Składniki:


  • 1,5 kg filet z pangi
  • jajka
  • 3 cebule
  • tarta bułka
  • sól, biały pieprz

Zalewa:

  • 3 szklanki wody
  • pół szklanki oliwy z oliwek
  • pół szklanki 10%octu
  • 3 łyżki cukru
  • pół łyżeczki soli
  • ziele angielskie
  • listek laurowy
  • czosnek i keczup


Sposób przyrządzenia:
Rybę skropić cytryną , przyprawić, wstawić do lodówki. Obrać 3 cebule, pokroić połówki. Przygotować zalewę mieszając wszystkie jej składniki. Pokroić filet na 3 części, panierować w jajku i tartej bułce , usmażyć na zloty kolor. Zalewę zagotować. Przygotować naczynie żaroodporne. Układać warstwami: cebula, ciepła ryba, cebula, ryba i na wierzchu cebula. Zalać wrzącą zalewą. Wstawić do lodówki. Jeść po 2 ,3 dniach i nawet tygodniu.
Panga nie pachnie rybą bo jest to ryba drapieżna. Smacznego.

Uwaga: rybę przed zalaniem marynatą można usmażyć na grilu lub ruszcie co jest alternatywą do smażenia na patelni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *