Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żurek wielkanocny z sadzonym jajkiem

Składniki:

    • ½ kg kości ze schabu
    • włoszczyzna
    • grzyby suszone
    • biała kiełbasa
    • boczek wędzony
    • zakwas
    • jajka
    • łyżka chrzanu
    • łyżka oliwy
    • liść laurowy, ziele angielskie, majeranek
    • sól, pieprz


    Sposób przygotowania:
    Włoszczyznę obrać umyć. Z kości, grzybów, włoszczyzny z dodatkiem przypraw ugotować wywar, odcedzić. Do czystego wywaru dodać białą kiełbasę i boczek powoli gotować przez około 40 minut. Boczek i kiełbasę wyjąć, podzielić na porcje. Do przyprawionego wywaru dodać zakwas (żurek) bez mąki na której został przygotowany, chrzan. Usmażyć jajka sadzone, po dwa na osobę, obsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Na talerz nakładać porcję kiełbasy i boczku, zalać żurkiem na wierzch kładąc jajka sadzone, oprószyć przyprawami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *