Składniki:
- 4-5 ugotowanych buraków
- 1 szklanka zalewy z kiszonych ogórków
- 2 ząbki czosnku
- 2 litry warzywnego bulionu z kostki
- listek laurowy
- ziele angielskie
- sól, cukier, pieprz do smaku
Składniki: 400 g wołowiny 2 l wody 4 buraki 100 g świeżych grzybów 1 cebula łyżka masła 2 ząbki czosnku sól pieprz liść laurowy Sposób wykonania: Buraki zalać wodą i ugotować po czym zetrzeć na tarce. W między czasie mięso pokroić na mniejsze kawałki i ugotować je razem z pokrojonymi grzybami. Następnie cebule posiekać i…
Składniki: ½ kg kości ze schabu włoszczyzna grzyby suszone biała kiełbasa boczek wędzony zakwas jajka łyżka chrzanu łyżka oliwy liść laurowy, ziele angielskie, majeranek sól, pieprz Sposób przygotowania: Włoszczyznę obrać umyć. Z kości, grzybów, włoszczyzny z dodatkiem przypraw ugotować wywar, odcedzić. Do czystego wywaru dodać białą kiełbasę i boczek powoli gotować przez około 40 minut.…
Składniki: włoszczyzna (jak do rosołu) cebula 4 buraki sok buraczany kilka suszonych grzybów ziele angielskie liść laurowy czarny pieprz w ziarnach cukier skórki z kwaśnych jabłek Sposób wykonania: Obrane, umyte i rozdrobnione jarzyny wrzucamy do wrzącej wody i obgotowujemy. Następnie dodajemy pokrojone buraki, pieprz, ziele angielskiego,liść laurowy i obrane z jabłek skórki.. W tym samym czasie,…