Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab wielkanocny na zimno

Składniki:


  • 2 kg schabu bez kości
  • nać kolendry ( stosować z umiarem)
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa
  • mleko
  • sól, pieprz

Marynata:

  • 1 szklanka octu 10 %
  • 4 szklanek wody
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • pieprz czarny ziarnisty
  • liście laurowe


Sposób przyrządzenia
Marynata:

  • Wszystkie składniki zalewy zagotować, odstawić do ochłodzenia.

Schab:
Mięso oczyścić z błon, opłukać i osączyć. Ułożyć  w emaliowanym, szklanym lub kamionkowym naczyniu i zalać zalewą tak, żeby  przykrywała mięso. Pozostawić w chłodnym miejscu lub lodówce na 3 dni, kilkakrotnie w tym czasie odwracając. Przyprawy sól, pieprz, kolendra z czosnkiem zmiażdżyć, wymieszać. Mięso wyjąć z zalewy, osączyć, wytrzeć do sucha czystą  ręcznikiem papierowym i natrzeć przygotowaną mieszanką przypraw. Zawinąć w folię, odłożyć do lodówki na 12 godz. Ponownie oczyścić, powiązać bawełnianym sznurkiem. Tak przygotowane mięso ułożyć na brytfannie nasmarowanej tłuszczem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez ok. 2 godzin w temperaturze około 180 stopni co jakiś czas smarując pieczeń mlekiem. Gdy mięso będzie już miękkie, wyjąć je z piekarnika i pozostawić do przestudzenia. Schłodzić w lodówce, pieczeń nabierze ścisłości i da się kroić na cienkie plastry.  
Sposób podania: Jako przekąska, na zimno, pokrojone w cienkie plastry i ułożone na półmisku lub desce, udekorować zieleniną, cząstkami cytryny itp. Jako dodatek podać chrzan z ćwikła lub inne zimne sosy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *