Panga w makowej skorupce
Panga w makowej skorupce4.44 out of 5 based on 333 voters.
Składniki:
- 8 filetów z pangi
- 2 jajka
- 4-5 szklanek maku
- 2-3 szklanki mąki
- 2 cytryny-sok
- olej, sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Filety z pangi rozmrozić, osuszyć na papierowym ręczniku. Doprawić solą i pieprzem, skropić cytryną, odstawić na 15-20 minut. Mak zmiksować w młynku do kawy. Przygotować panierkę. Roztrzepać jajka, w jednej miseczce przygotować mąkę, w drugiej zmiksowany mak. Filety podzielić na porcje, obtoczyć w mące, jajku i bardzo dokładnie w maku. Na patelni rozgrzać olej ,ułożyć panierowane płaty ,smażyć z obu stron ok. 5-6 minut na złocisty kolor. Podawać z ulubionymi surówkami.
- Szczegóły
- Kategoria: Panga
- Opublikowano: wtorek, 02, listopad 2010 09:12
- Iwona Podgórna
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla