Panga na ostro w panierce
Panga na ostro w panierce4.67 out of 5 based on 98 voters.
Składniki:
- 1 kg filetów z pangi
- 2 łyżeczki sosu tabasco
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
- 3 szklanki zielonych płatków kukurydzianych
- szklanka oleju do smażenia
Sposób przyrządzenia:
Filety z pangi umyć, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny i tabasco. Obtoczyć w papryce i zmielonych płatkach kukurydzianych. Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę na złocisty kolor z obu stron. Wyjąć na półmisek i na papierowym ręczniku osączyć od nadmiaru oleju. Wyłożyć na półmisek. Dobrze smakuje z ulubionymi ugotowanymi warzywami/ brokuł, brukselka, kalafior.
- Szczegóły
- Kategoria: Panga
- Opublikowano: wtorek, 30, listopad 2010 08:59
- Dominika Krzysztoń
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla