Panga lub tilapia w estragonie
Panga lub tilapia w estragonie4.55 out of 5 based on 29 voters.
Składniki:
- 1 kg pangi lub tilapii
- 4 łyżki masła
- 2 pęczki świeżego estragonu
- 2 cytryny
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Rybę umyć, osączyć na papierowym ręczniku, skropić sokiem z połowy cytryny, kilka plasterków pozostawić do dekoracji. Masło utrzeć z solą i pieprzem, posmarować ryby na wierzchu i w środku. Estragon opłukać, połowę włożyć do środka ryby, resztę pozostawić do dekoracji. Rybę zeszyć lub spiąć wykałaczkami .Rozłożyć folię aluminiową i zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 7-8 minut. Upieczoną rybę wyłożyć na półmisek, obłożyć plasterkami cytryny, ozdobić ziołami.
- Szczegóły
- Kategoria: Panga
- Opublikowano: środa, 01, grudzień 2010 09:16
- Agata Kraśniewska
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla