Ostre schabowe z papryczką chili Iwony
Ostre schabowe z papryczką chili Iwony4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 6 grubych schabowych sznycli
- 15 dkg chipsów tortilla
- sól, pieprz do smaku
- 3 jajka
- 3 łyżki mąki
- 2 świeże papryczki chili
- 2 ząbki c czosnku
- 2 awokado
- 2 łyżki soku z cytryny
- 3 pomidory
- olej
- sałata lodowa
Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć, każdy kawałek lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Chipsy tortilla włożyć do foliowego woreczka i rozwałkować. Mięso panierować w mące, roztrzepanym jajku i chipsach, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złocisty kolor. Strączki chili nakłuć i dodać do smażonych kotletów. Awokado przekroić, wyjąć pestkę, wydrążyć miąższ , rozdrobnić i dodać sok z cytryny i roztarty z solą czosnek. Kotlety podawać na lodowej sałacie polanej dipem z awokado, udekorować pomidorami.
- Szczegóły
- Kategoria: Schab
- Opublikowano: poniedziałek, 16, styczeń 2012 13:00
- Iwona Podgórna