Składniki:
- 6 grubych schabowych sznycli
- 15 dkg chipsów tortilla
- sól, pieprz do smaku
- 3 jajka
- 3 łyżki mąki
- 2 świeże papryczki chili
- 2 ząbki c czosnku
- 2 awokado
- 2 łyżki soku z cytryny
- 3 pomidory
- olej
- sałata lodowa
Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć, każdy kawałek lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Chipsy tortilla włożyć do foliowego woreczka i rozwałkować. Mięso panierować w mące, roztrzepanym jajku i chipsach, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złocisty kolor. Strączki chili nakłuć i dodać do smażonych kotletów. Awokado przekroić, wyjąć pestkę, wydrążyć miąższ , rozdrobnić i dodać sok z cytryny i roztarty z solą czosnek. Kotlety podawać na lodowej sałacie polanej dipem z awokado, udekorować pomidorami.