Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ostre schabowe z papryczką chili Iwony

Składniki:

  • 6 grubych schabowych sznycli
  • 15 dkg chipsów tortilla
  • sól, pieprz do smaku
  • 3 jajka
  • 3 łyżki mąki
  • 2 świeże papryczki  chili
  • 2 ząbki c czosnku
  • 2 awokado
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 3 pomidory
  • olej
  • sałata lodowa


    Sposób przyrządzenia:

    Mięso  umyć, osuszyć, każdy kawałek lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Chipsy tortilla włożyć do foliowego woreczka i rozwałkować. Mięso panierować w mące, roztrzepanym jajku i chipsach, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złocisty kolor. Strączki chili nakłuć i dodać do smażonych kotletów. Awokado przekroić, wyjąć pestkę, wydrążyć  miąższ , rozdrobnić i dodać sok z cytryny i roztarty z solą czosnek. Kotlety podawać na lodowej sałacie polanej dipem z awokado, udekorować pomidorami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *