Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ogonówka w miodowym sosie

Składniki:

  • 50 dag wędzonej ogonówki
  • 2 cebule
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 3 łyżeczki miodu
  • mały listek laurowy
  • kilka ziaren jałowca
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • pęczek natki pietruszki
  • sól

    Sposób wykonania:
    Cebulę pokroić i razem z przyprawami zalać 1 l wody, doprowadzić do zagotowania, wówczas dodać mięso i pozostawić na ogniu ok. 45-50 minut.
    W między czasie miód wymieszać z musztardą oraz posiekaną natką pietruszki.
    Następnie mięso odcedzić i natrzeć go miodową pastą, przełożyć do naczynia żaroodpornego.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec ok. 15 minut

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *