Składniki: 30 dag borowików garść rukoli 1/2 główki sałaty kędzierzawej 3 łyżki niesolonych orzeszków ziemnych olej łyżeczka miodu 2 łyżki octu balsamicznego 4 łyżki oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Borowiki ugotować w osolonej wodzie po czym je odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Następnie rukolę i sałatę porwać na mniejsze kawałki. Miód wymieszać z octem,…
Tag: sos miodowy
Żeberka
Żeberka w sosie miodowym
by Jola Czyżak • • 0 Comments
Składniki: 1,5 kg żeberek Marynata: 4 łyżki ketchupu 3 łyżki miodu gryczanego 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu 2 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku ½ papryczki chili 2 łyżki ostrej musztardy sok z ½ pomarańczy sok z /2 cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać. Następnie żeberka oprószyć…
Wieprzowina
Ogonówka w miodowym sosie
by Izabela • • 0 Comments
Składniki: 50 dag wędzonej ogonówki 2 cebule 2 łyżeczki musztardy 3 łyżeczki miodu mały listek laurowy kilka ziaren jałowca kilka ziaren ziela angielskiego pęczek natki pietruszki sól Sposób wykonania: Cebulę pokroić i razem z przyprawami zalać 1 l wody, doprowadzić do zagotowania, wówczas dodać mięso i pozostawić na ogniu ok. 45-50 minut. W między czasie…