Ogórki nadziewane twarożkiem
Ogórki nadziewane twarożkiem4.66 out of 5 based on 29 voters.
Składniki:
- 3 zielone ogórki /węże/
- ½ szklanki śmietany
- 1 średnia cebula
- pęczek rzodkiewek
- 1 cytryna
- sól, pieprz do smaku
-
½ pęczka zielonego koperku
Sposób przyrządzenia:
Ogórki umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środki. Cytrynę sparzyć wrzątkiem i zetrzeć na tarce skórkę. Cebulę obrać i pokroić w drobniutką kosteczkę. Rzodkiewkę umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Koperek umyć, osuszyć i posiekać. Do twarogu dodać wszystkie składniki i wymieszać ze śmietaną. Napełnić środki ogórka, wierzch posypać startą skórką z cytryny.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna
- Szczegóły
- Kategoria: Wegetariańskie
- Opublikowano: piątek, 20, maj 2011 12:05
- Iwona Podgórna