Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ogórki nadziewane twarożkiem

Składniki:

  • 3 zielone ogórki /węże/
  • ½ szklanki śmietany
  • 1 średnia cebula
  • pęczek rzodkiewek
  • 1 cytryna
  • sól, pieprz do smaku
  • ½ pęczka zielonego koperku
     

Sposób przyrządzenia:
Ogórki umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środki. Cytrynę sparzyć wrzątkiem i zetrzeć na tarce skórkę. Cebulę obrać i pokroić w drobniutką kosteczkę. Rzodkiewkę umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Koperek umyć, osuszyć i posiekać. Do twarogu dodać wszystkie składniki i wymieszać ze śmietaną. Napełnić środki ogórka, wierzch posypać startą skórką z cytryny.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *