Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Misto z selera

Składniki:

  • 1 cytryna
  • 3 selery korzeniowe
  • 2 pory
  • ½ szkl. orzechów włoskich
  • ½ szkl. pokruszonego sera grongozola
  • ¾ szkl. soku jabłkowego
  • ½ szkl. oliwy z oliwek
  • ½ szkl. rodzynek
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obrany seler pokroić na kawałki, po czym zalać je wodą z dodo datkiem 1 łyżki soku z cytryny, odstawić na 2 minuty.
    W między czasie orzechy drobno posiekać a pory pokroić w cienkie plasterki.
    Selera odsączyć a gdy ocieknie z wody wymieszać ze skórką z cytryny, porami, orzechami, serem oraz rodzynkami.
    Całość wymieszać i zalać jeszcze oliwą z oliwek oraz sokiem jabłkowym.
    Doprawić do smaku pieprzem.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Beatę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *