Kurczaki duszone z czosnkiem i estragonem
Kurczaki duszone z czosnkiem i estragonem 4.61 out of 5 based on 223 voters.
Składniki:
- 2-3 kurczaki
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczka estragonu
- 3 łyżki oliwy
- 1 kostka rosołowa
- ½ łyżeczki białego pieprzu
- sól
Sposób wykonania:
-
Kurczaki podzielić na połówki, które włożyć do rondla.
Podlać je oliwa, dodać posiekany czosnek oraz estragon .
Następnie kostkę rosołową rozpuścić w ¼ szkl. wody i wlać jeszcze do kurczaków.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i trzymać pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: środa, 21, październik 2009 08:04
- Marcin
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany