Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z dorsza Uli

Składniki:

  • 500 g dorsza
  • 1 ½ szkl. twarogu
  • 3 łyżki masła
  • 3 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka tartej bułki
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Oczyszczonego dorsza oprószyć solą po czym ugotować w niewielkiej ilości wody.
    W między czasie posiekać cebule zeszklić ją na rozgrzanym maśle.
    Następnie twaróg rozetrzeć z łyżką masła oraz solą.
    Ziemniaki obrać i pokroić w plastry, które rozłożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na nich ułożyć rybę, cebulę a na samą górę twaróg.
    Posypać całość jeszcze tartą bułką, skropić roztopionym masłem i oprószyć solą.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i upiec.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *