Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krupnik Anieli

Składniki:

 

  • 3 marchewki
  • pietruszka
  • 1/3 selera
  • 5 ziemniaków
  • cebula
  • 4 kostki rosołowe
  • ¾ szkl. kaszy jęczmiennej
  • 2 listki laurowe
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

 

 

Sposób wykonania:

  1. Warzywa, ziemniaki i cebulę obrać i pokroić po czym zalać 1,5 l wody.
    Doprowadzić do wrzenia, wrzucić kostki rosołowe, listki laurowe oraz ziarna pieprzu.
    Gotować około 30 minut na małym ogniu.
    Po tym czasie dodać kaszę i gotować ostanie 10 minut.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *