Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tarta z mrożonych śliwek

 

Składniki:

  • 1, 5 szkl. mąki
  • ¾ kostki masła
  • opakowanie mrożonych węgierek
  • ½ szkl. mleka
  • jajko
  • cukier waniliowy
  • cynamon
  • ½ torebki budyniu waniliowego

 

 

Sposób wykonania:

  1. Masło posiekać z mąką po czym dodać łyżkę wody i zagnieść ciasto.
    Wstawić do lodówki na 30 minut.
    Po tym czasie ciastem wylepić dno formy i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około  minut.
    W między czasie jajka roztrzepać razem z mlekiem, proszkiem budyniowym, cynamonem i cukrem waniliowym.
    Po upieczeniu ciasta ułożyć śliwki i zalać mleczną masą.
    Ponownie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 20 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *